دبیر شورای فرهنگ عمومی با انتقاد از فضاسازی ها درباره ثبت روزهای ملی گفت: در چهارشنبه سوری چیزی جز ضرب و شتم، حوادث ناگوار و آتش سوز شاهد نیستیم و همین امر سبب می‌شود تا فرهنگ چهارشنبه سوری از بین برود. ما برای چهارشنبه آخر سال، یک مناسبت و فرهنگی را به آن اضافه کردیم با عنوان فرهنگ همسایه داری.

مصدومان چهارشنبه سوری ۱۴۰۱

به گزارش همشهری آنلاین، سیدمجید امامی در گفتگو با مهر بیان کرد :با ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین یک تقویم مستقل از تقویم رسمی کشور هستیم. این امر با همکاری اصناف بنا به تقویم حرف، مشاغل و اصناف در حال انجام است؛ از آنجا که هر شهروندی شغل، حرفه و کسب و کاری دارد، بر آن بودیم تا یک روز هم به شغل این شهروند توجه شود و اخلاق حرفه‌ای او و مسئولیت اجتماعی اش در قبال جامعه مورد بازخوانی قرار بگیرد. حتی حرفه‌هایی که ممکن است تعداد کمی از افراد به آن اشتغال داشته باشند، اما آن حرفه در این تقویم نامگذاری می‌شود. در این زمینه می‌توان به حرفه سراجان و حرفه لوازم خانگی اشاره کرد.

وی افزود : یکی از شغل‌هایی که کمتر شاهد اشتغال آن از سوی شهروندان هستیم، شغل لنگ سازی بوده که حتی این شغل ثبت جهانی شده است و اگر این روند کنونی ادامه یابد، در سال‌های آینده هیچ ایرانی لنگ سازی نخواهیم داشت. چرا نباید تا کنون به شغل لنگ سازی به عنوان یک صنعت هنر چند هزارساله جنوب ایرانی توجه می‌کردیم؟

اشاعه خبر حذف شب یلدا از تقویم ملی یک شیطنت رسانه‌ای است

امامی با اشاره به جزئیات نامگذاری روز ۳۰ آذر به عنوان آخرین روز از فصل پاییز گفت: از سال‌ها پیش در شورای فرهنگ عمومی آخرین روز از فصل پاییز را به نام شب یلدا نامگذاری شده است. پیشنهاداتی به شورا رسید که در این راستا شاهد موافقان و مخالفانی در صحن شورا بودیم تا با توجه به چالش‌ها، فرصت‌ها و تهدیدهایی که در حوزه فرهنگ خانواده داریم، روزی را به منظور ترویج فرهنگ میهمانی و ارتباط با خویشاوندان داشته باشیم. به همین دلیل هیچ روز و مناسبتی بهتر از شب یلدا را نیافتیم.

وی افزود: این مسأله مبنی بر اینکه در یک روز از سال شاهد مناسبت‌های مختلفی بودیم، یک عرف است و منافاتی با یکدیگر ندارد. برای مثال در روز ۱۳ آبان شاهد چهار مناسبت هستیم و هیچکدام از مناسبت‌ها در دیگری تناقضی ایجاد نمی‌کند. به همین دلیل آخرین روز از فصل پاییز را علاوه بر آنکه بنام شب یلدا نامگذاری نامگذاری شده به نام روز ترویج فرهنگ میهمانی در تقویم ملی ثبت شده است. یعنی مناسبت شب یلدا از تقویم ملی حذف نشده بلکه روز ترویج فرهنگ میهمانی در کنار این روز در تقویم ملی ثبت شده است.

روز تکریم همسایگان در کنار روز چهارشنبه سوری در تقویم ملی ثبت شده است

دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: نخستین بار در جهوری اسلامی ایرانی، شورای فرهنگ عمومی در قالب بیانیه راهبردی در خصوص چهارشنبه سوری با مردم صحبت کرد و در آن بیانیه توضیح داد که چهارشنبه سوری اصالتاً به عنوان یک آئین ایرانی و ارزشمند، در کشاکش زمان بعضاً مورد سوءاستفاده یا گاهی مورد دستخوش تغییراتی قرار گرفته است. وظیفه نظام فرهنگی این است که آن اصالت‌های چهارشنبه سوری را احیا کند و اجازه ندهد که چهارشنبه سوری تبدیل به یک خاطره منفی در حافظه ما شود و بعضاً رسانه‌ها مجبور هستند که این را ترویج کنند. برای مثال رسانه‌ها تنها اخبار حوادث را در چهارشنبه سوری منتقل می‌دهند. با این اوصاف خاطره یک کودک هشت ساله امروز در ایران از چهارشنبه سوری چه باید باشد؟

وی ادامه داد: در چهارشنبه سوری چیزی جز ضرب و شتم، حوادث ناگوار و آتش سوز شاهد نیستیم و همین امر سبب می‌شود تا فرهنگ چهارشنبه سوری از بین برود. ما برای چهارشنبه آخر سال، یک مناسبت و فرهنگی را به آن اضافه کردیم با عنوان فرهنگ همسایه داری.

کد خبر 811686

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 13
  • IR ۱۲:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    4 13
    چهار شنبه سوری واقعا برای بعضی خانواده ها به چهارشنبه سوزززززی تبدیل شده از انفجار خانه بگیر تا نقص عضو و نابینا شدن بچه ها
  • حمید کرمی کارشناس ارشد اقتصاد ومدیریت IR ۱۵:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    20 3
    اینکه چهارشنبه آخر سوری به چهارشنبه آتش سوزی تبدیل شده به نحوه برخورد مسئولین بر می گردد/ چرا ؟ وقتی جلو ش را گرفتی پناه بردن به پشت بام آپارتمانها و بقیه ماجرا اگر روال خودش را طی می کزد به خدا وپناه می بردند . هم دیدار بزرگان را تازه می کرد وهم کنترل بچه ها را
    • IR ۰۶:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۹
      0 0
      کارشناسی ارش! چهارشنبه سوری به خاطر آتش سوزی و ترقه بازی بود! یاد اهل اخبار نیستی! یا تا سرکوچه تون بیشتر نرفتی! از اقوام مون که اهل این خرافات پریدن از آتش بودن، پاشون شکست و تو آتیش افتادن! یکی هم چندسال پیش ترقه درست میکرد، آتیش گرف! چه ربطی به دولت داره این کارا! از قدیم آتش و ترقه مرسوم بوده چهارشنبه سوزی؛ ینی خرافه! مث گره زدن ۱۳ عید!
  • فریبرز IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    20 2
    اگر شهرداری و مسئولین از ابتدا برنامه های آتش بازی منطقی و اصولی را در پارک ها به راه مینداختن قطعا کار به شرایط کنونی نمیکشید که بدون کنترل و بی معنی باشد.
  • IR ۱۶:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    20 1
    آقای دبیر شورای فرهنگ تکریم همسایه و خویشاوندان یک موضوع همیشگی است و ربطی به روزهای خاص ملی ایرانیان مثل شب یلدا و چهارشنبه سوری ندارد که جزو هویت ملی ایران است ... یادم میاید در زمان گذشته جارشنبه سوری ها با بوته آتش زدن و نهایت یک فشفشه و بهد هم قاشق زنی ختم به خیر میشد ولی الان چه؟
  • IR ۱۹:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    9 5
    اقا ی دبیر برو از آدربایجان یاد بگیر
  • ناصر IR ۲۰:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    19 1
    بهتره بجای تغییر نام مناسبتهای ایرانی ، یک فکری بحال اقتصاد و فساد سیستمی بکنند که دمار از روزگار مردم ایران را درآورده !!!!! الکی پای فرهنگ ایرانی و ..... میان نیاورید
  • IR ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    13 1
    خواب که دیدید تعبیرش اینست که امسال با شکوه تر انجام میشودند تجربه نشان داده
  • IR ۲۳:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    16 1
    در مورد چهار شنبه سوری تاجرین اگر واردات ادوات چینی را متوقف کنند این سنت همان سنتی انجام میشود البته اگر از سود حاصل از این تجارت چشم پوشی شود
    • US ۰۸:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۹
      1 2
      دست روی هرچه گذاشتید خراب شد، وجواب عکس داد،
  • مهندس IR ۰۹:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۹
    0 0
    آنهایی که آداب کهن چهارشنبه سوری را با انفجار اشتباه گرفته اند و عمدا به این اشتباه دامن می زنند بدانند خود و خانواده شان تازه که هیچ ، دو دقیقه هم به دوران نرسیده اند.